У Києві проходить акція на підтримку українського дубляжу

13:24, 14.06.2021
У Києві проходить акція на підтримку українського дубляжу

"Слугам народу" українська мова стоїть поперек горла?..

Під стінами комітетів Верховної Ради 14 червня зібралася акція на підтримку обов'язкового дубляжу фільмів та серіалів українською мовою. «Заважає мова – геть до Ростова!»- один з лозунгів, які там можна побачити.

 

Як інформує УМ, про це повідомили активісти 14 червня у соцмережах.

  

«Слуги народу у понеділок і вівторок збираються повністю вивести фільми з-під дії закону про мову», – заявили організатори акції.

 

Активісти зазначають, що голова гуманітарного комітету, «слуга народу» Микита Потураєв «екстрено скликає позачергове засідання комітету у понеділок, 14 червня, щоб розглянути на ньому поправки до законопроєкту про Нацраду і вже у вівторок, 15 червня, терміново ухвалити їх у Верховній Раді».

 

Суть поправок – цілковите звільнення телебачення від виконання закону про мову, зокрема – від вимог щодо української мови фільмів, реклами, передвиборчої агітації тощо. Також поправки Потураєва дозволять повернути на телебачення старі фільми із забороненими артистами-рашистами та обмежують можливості покарання телеканалів за порушення.

 

До акції протесту приєдналися народні депутати від “Європейської Солідарності” Софія Федина та Володимир В’ятрович.

 

Нагадаємо, що раніше нардеп від «Європейської Солідарності»Микола Княжицький заявив, що нардепи від пропрезидентської фракції «Слуги народу» хочуть внести зміни до закону про українську мову й вивести з-під його дії телебачення.