Мер Рівного зробив скандальну заяву про ромів

14:54, 10.06.2021
Мер Рівного зробив скандальну заяву про ромів

Мер Олександр Третяк настроєний рішуче щодо ромів, адже ті вже "дістали" рівнян...

Мер Рівного Олександр Третяк пропонує запакувати ромів в автобус і вивезти з міста. Він пропонує вдатися до радикальних дій щодо ромів.

 

Як інформує УМ, про це він заявив в ефірі «Радіо трек».

 

Мер розповів про нахабну поведінку ромів.

 

«Я максимально стримуюся в емоціях. Але, дивлячись на цю ситуацію із ромською національністю, у мене бракує слів і толерантності до того, що вони творять у місті», - заявив мер Рівного.

 

Третяк розповів, що недавно на вулиці зустрів ромів і сказав, що у них є пару годин, щоб забратися з міста. Але ті поскаржилися, що не їздять поїзди, автобуси.

 

«Я бачу, що йде до того, що ми зробимо радикально: всіх запакуємо в автобус і вивеземо в їхнє рідне Закарпаття», - заявив він.

 

За його словами, в місті планують запустити муніципальну варту, яка б слідкувала за ромами.

 

Втім, притягнути до відповідальності ромів непросто. Бо, як правило, це безхатьки, які не мають паспортів, реєстрації, постійного місця проживання.

 

Пізніше мер Третяк вибачився за свою емоційну заяву щодо ромів і нагадав, що усі люди рівні незалежно від етнічного походження.

 

Додамо, що роми вже «дістали» жителів Рівного, які розмістили петицію на сайті міськради з проханням притягнути перших до відповідальності за вибивання вікон в авто і вимагання грошей.