Німеччина підтримала створення Кримської платформи

20:40, 09.06.2021
Німеччина підтримала створення Кримської платформи

Дмитро Кулеба і Гайко Маас.

Офіційний Берлін підтримує створення Кримської платформи, яка спрямована на повернення анексованого півострова Україні.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив під час спільної прес-конференції міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас за підсумками переговорів зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою у середу ввечері.

 

На думку пана Мааса, створення Кримської платформи - це хороша можливість, щоб на міжнародному порядку денному зберегти тему Криму.

 

«Ми підтримуємо українську ініціативу «Кримська платформа». Ми вважаємо, що це хороша можливість зберегти тему Криму на міжнародному порядку денному, тому ми підтримуємо запланований захід української сторони», - заявив глава німецького зовнішньополітичного відомства.

 

У свою чергу, пан Кулеба повідомив, що Україна направила запрошення канцлеру ФРН Ангелі Меркель на саміт Кримська платформа, який заплановано у серпні.

 

«Ми будемо чекати канцлерку Німеччини на цьому заході. Їй відправлено запрошення», - сказав міністр закордонних справ України.

 

Нагадаємо, Кримську платформу створено для координації зусиль на міжнародному рівні, щоб повернути півострів під юрисдикцію Києва.

 

Раніше створення Кримської платформи підтримали в Євросоюзі, Туреччині, а також у США.