Ексзаступник голови Чернігівської ОДА Савченко арештований за шахрайство

11:04, 04.06.2021
Ексзаступник голови Чернігівської ОДА Савченко арештований за шахрайство

Процес затримання підозрюваного ексчиновника

Печерський районний суд Києва  арештував колишнього заступника голови Чернігівської облдержадміністрації за підозрою у вимаганні $160 тисяч хабаря.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.

 

3 червня Печерський  районний суд Києва задовольнив клопотання слідчого територіального управління ДБР у Києві щодо застосування до підозрюваних у шахрайстві у великих розмірах ексзаступника голови Чернігівської ОДА та його спільника запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб - до 30 липня 2021 року.

 

Альтернативним запобіжним заходом слідчий суддя обрав внесення застави у розмірі 4 млн 400 тис грн кожному.

 

У повідомленні ДБР йдеться, що 1 червня у Києві правоохоронці затримали заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації та його спільника, який представлявся керівником майнового комплексу Державного комерційного підприємства «Готель «Слов’янський».

 

Готель розташований в місті Новгород-Сіверський та перебуває на балансі Фонду державного майна.

 

За попередньою інформацією, за «винагороду» у $160 тисяч чоловік гарантував перемогу учаснику відкритих торгів з продажу цього готельного комплексу.

 

Гроші призначалися заступнику голови Чернігівської ОДА, який мав забезпечити відсутність конкурентів на онлайн-аукціоні. Для реалізації задуму посередник познайомив учасника торгів із посадовцем.

 

ДБР не розкриває імʼя посадовця, але згідно з даними сайту ОДА, 2 червня був звільнений заступник голови обладміністрації Олександр Савченко. 
 
 
 

Стартова ціна готелю «Слов’янський» становить понад 26 мільйонів гривень без ПДВ. Співробітники ДБР затримали спільників.

 

Їм повідомили про підозру в шахрайстві, вчиненому в особливо великих розмірах або організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України).

 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі  строком  до 12 років із конфіскацією майна.

 

У своєму Facebook голова Чернігівської ОДА Ганна Коваленко підтвердила  факт звільнення підозрюваного у хабарництві заступника.