Ухвалено законопроєкт про податки в «Дія City»

16:59, 02.06.2021
Ухвалено законопроєкт про податки в «Дія City»

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про «Дія.City».

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт про створення особливих податкових умов для компаній-резидентів «Дія.City».

 

За відповідне рішення проголосував 281 нардеп.

 

Як інформує УМ, про це повідомила пресслужба ВРУ.

 

«Проєкт закону №5376 спрямований на надання податкових стимулів ІТ-індустрії. Головною його метою є формування в Україні передової цифрової економіки протягом найближчих років та зростання частки високотехнологічних продуктів та послуг у загальному ВВП країни до 10%», — зазначається у документі.

 

Законопроєкт дає змогу компаніям обрати систему оподаткування: або сплата податку на прибуток (18%), або сплата податку на виведений капітал (9%). Також існуватимуть спеціальні умови для звільнення від оподаткування.

 

Наймані працівники компаніями називатимуться гіг-працівниками і вони працюватимуть за гіг-контрактами. Такі працівники сплачуватимуть знижений податок на дохід (5%), а також ЄСВ (22% від мінімальної зарплати в Україні) та військовий збір (1,5%). Водночас вони матимуть всі соціальні гарантії найманого працівника, зокрема оплачувані відпустки та лікарняні.

 

Дія.City — це спеціальний правовий режим для IT-індустрії, який дозволить створити в Україні найпотужніший IT-хаб у Центральній та Східній Європі. Українці та підприємці з усього світу матимуть можливість швидко реалізовувати найамбітніші інноваційні та бізнес-ідеї та ефективно їх впроваджувати.