День захисту дітей: творчі стипендії отримала талановита молодь Києва

11:21, 01.06.2021
День захисту дітей: творчі стипендії отримала талановита молодь Києва

В Україні чимало молодих талантів!

Щороку до Міжнародного дня захисту дітей найталановитішим учням і студентам мистецьких навчальних закладів столиці вручають творчі стипендії голови Київської міської державної адміністрації. Цього року нагороди отримали 82 лауреати. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

 

Як інформує УМ, про це 1 червня повідомили в КМДА на офіційному порталі Києва.

 

«Стипендія голови КМДА – це визнання таланту, потенціалу та вдячність за працьовитість. Наші лауреати – це переможці міжнародних конкурсів, які гідно представляють нашу країну на всеукраїнському та міжнародному рівнях», – підкреслив Валентин Мондриївський.

 

За словами директорки Департаменту культури Яни Барінової, через карантинні обмеження вже другий рік поспіль формат нагородження й урочистого привітання проходить в онлайн-форматі.

 

«Майже 25 років тому творчі стипендії були вперше вручені 1 червня, у Міжнародний день захисту дітей, і це вже стало доброю традицією. Цьогоріч 75 стипендій отримають 82 талановитих учня столиці. Це будуть як індивідуальні, так і командні нагороди», – розповіла Яна Барінова.

 

Голова постійної комісії Київради з питань культури, туризму та інформаційної політики Вікторія Муха зазначила, що першими творчими стипендіями відзначали до 40 талановитих учнів щороку. Проте з часом кількість таких відзнак збільшилась до 75.

 

«Уже традиційно 1 червня ми вручаємо премії юним киянам, які продовжують гідно представляти наше місто і державу на всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Ми пишаємося нашими юними талантами та дякуємо батькам і викладачам за виховання таких неймовірних дітей», – додала Вікторія Муха.

 

Вона нагадала, що загалом за весь період вручення творчих стипендій їх отримали понад 1000 учнів столичних закладів мистецької освіти.