Офіс біля Лаври: слідчі ДБР обшукали два департаменти КМДА

13:58, 19.05.2021
Офіс біля Лаври: слідчі ДБР обшукали два департаменти КМДА

За даними слідства, працівники КМДА протиправно зареєстрували право власності забудовника на недобудоване приміщення. (Фото ДБР)

Слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки у Департаменті з питань державного архітектурно-будівельного контролю та Департаменті з питань реєстрації Київської міської державної адміністрації.

 

Обшуки проведено в рамках кримінального провадження про незаконну забудову в буферній зоні Києво-Печерської Лаври.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує ДБР в середу.

 

"За попередньою інформацією, чиновники КМДА не зупинили будівництво 6-поверхового офісного приміщення поблизу Києво-Печерської Лаври, хоча, згідно з містобудівними умовами, забудовник мав право побудувати там житловий будинок не більше 4 поверхів", - ідеться у повідомленні ДБР.

 

 

За даними слідства, працівники КМДА протиправно зареєстрували право власності забудовника на недобудоване приміщення.

 

Попередня кваліфікація правопорушення: ч. 3 ст. 365-2 Кримінального кодексу України — зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, що спричинило тяжкі наслідки, і ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість.

 

Чиновникам загрожує позбавлення волі на строк до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

 

Процесуальне керівництво здійснює Київська міська прокуратура, оперативний супровід – ДБР.

 

Нагадаємо, мер Києва Віталій Кличко заявляє, що такого тиску на столичну владу не було навіть за часів Януковича. Йдеться про низку обшуків, які здійснили силовики у підрозділах КМДА та на столичних комунальних підприємствах останнім часом.