У Росії закрили останнє консульство США

14:24, 17.05.2021
У Росії закрили останнє консульство США

Генконсул США в Єкатеринбурзі Емі Сторроу

Сполучені Штати закрили своє останнє консульство у Росії: наразі єдина дипломатична установа США в РФ — це посольство у Москві.

 

Як інформує УМ, про це 17 травня йдеться на Facebook-сторінці консульства.

 

Останнє консульство працювало в Єкатеринбурзі. Генконсул США Емі Сторроу вже повідомила, що залишила країну.

 

«Генеральне консульство США в Єкатеринбурзі протягом 27 років єднало Урал і Західний Сибір зі Сполученими Штатами, надаючи візові послуги та послуги для громадян США, проводячи заходи з вивчення англійської мови, семінари для підприємців та програми обміну», — написала вона.

 

Сторроу також висловила сподівання, що невдовзі генконсульство США відновить роботу у повному обсязі.

 

 

Зауважимо, що у Росії, окрім посольства в Москві, працювали три генеральних консульства — у Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці. Консульство у Санкт-Петербурзі було закрито після скандалу з отруєнням агента Сергія Скрипаля і його доньки. Тоді Штати закрили російське консульство у Сієтлі.

 

Потім, за часів президентства Дональда Трампа, було ухвалено рішення і про закриття інших двох генконсульств.

 

Нагадаємо, що відносини Росії та США загострилися після інтервʼю Байдена телеканалу ABC. На запитання про те, чи є президент Росії вбивцею, Байден відповів ствердно. Після цього МЗС викликало посла Росії у США Анатолія Антонова в Москву для консультацій.

 

Також, 15 квітня в Білому домі офіційно оголосили, що запроваджують нові санкції проти російських компаній та осіб, а також висилають зі США 10 дипломатів. Санкції ввели через кібератаки на американські установи, окупацію Криму та втручання у вибори у США. Наступного дня Кремль порадив послу США в Росії Джону Саллівану поїхати до Вашингтону для консультацій.

 

16 квітня Росія заявила, що внесе в санкційні списки вісьмох американських високопосадовців. Згодом вона вислала з країни 10 дипломатів США