Викладач Олександр Макаренко з Чорноморська вважає українську мовою «окупантів і фашистів»

13:38, 17.05.2021
Викладач Олександр Макаренко з Чорноморська вважає українську мовою «окупантів і фашистів»

Горе-викладач з Чорноморська Олександр Макаренко.

На Одещині викладач спецдисциплін морського спеціалізованого коледжу Одеського національного морського університету Олександр Макаренко публічно назвав українську мовою «окупантів і фашистів», зухвало додавши, що  «я не разумею вашу псячу мову».

 

Подібну заява педагог дозволив собі зробити привселюдно, під час обговорення нових правил державної мови України.

 

Як інформує УМ, про цей ганебний вчинок повідомили місцеві журналісти.

 

Таке зухвальство горе-викладача викликало бурхливу реакцію, коли під своїм постом в Facebook той написав, зокрема: «Я не разумею вашу псячу мову, пышіть калі ласка па-беларусску альбо па-русску. Я ня мовлю ўкраінскай мовой і паперы пышу па-руску, хоць ведаю яе. Для мяне гэта ваша ўкраінская мова — мова окупантаў та фашыстаў».

 

 

У свою чергу, в коментарях журналістам заступник директора з освітньої роботи коледжу Наталія Федорова сказала, що в навчальному закладі не мають наміру терпіти подібні висловлювання викладача.

 

«Керівництво коледжу не ставитиметься терпляче до таких висловлювань. Неприйнятно, що викладач нашої установи публічно робить такі висловлювання. Ми поговоримо з дітьми в тих групах, де він викладає, і з'ясуємо, чи пропагує вчитель ненависть до державної мови на своїх уроках», — пообіцяла заступник директора.

 

Тим часом «Чорноморський скандал» набирає обертів і вже вийшов за межі не лише містечка, але й регіону: активісти звернулися до уповноваженого з захисту державної мови (мовного омбудсмена) і на урядову «гарячу лінію».

 

Як повідомляла "УМ", пісня «Шум» етнічного гурту Go_A, який представляє Україну на Євробаченні, викликає в іноземних фанатів конкурсу бажання вчити українську мову.