Справа «вагнерівців»: Бутусов закликає покарати за зрив Єрмака та Демченка

18:38, 15.05.2021
Справа «вагнерівців»: Бутусов закликає покарати за зрив Єрмака та Демченка

Журналіст Юрій Бутусов.

Відомий журналіст Юрій Бутусов вважає, що керівників Офісу президента Андрія Єрмака та Руслана Демченка треба притягнути до кримінальної відповідальності за зрив спецоперації по затриманню «вагнерівців».

 

За його словами, керівник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія нарешті повинен виконати зобов’язання по створенню тимчасової слідчої комісії Ради з розслідування зриву операції по справі бійців так званої приватної військової компанії «Вагнера».

 

Як інформує Україна молода, про це Бутусов заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

 

«Щодо справи вагнерівців я вважаю, що ми все-таки повинні побачити й позицію РНБО, і повинні побачити позицію Верховної Ради, слідчої комісії. Я сподіваюся, що Давид Арахамія, який давав зобов’язання створити цю слідчу комісію ще три місяці тому, я сподіваюся, що Давид все ж виконає свою обіцянку і не буде продовжувати цей фарс. Тому що 8 місяців Верховна Рада не помічає цю ганебну історію», – зазначив журналіст.

 

Він нагадав, що раніше Андрій Єрмак стверджував, що цієї операції не було взагалі і що це вигадка.

 

«Зараз вже через 8 місяців зрозуміло за таким сором’язливим мовчанням Верховної Ради й всіх правоохоронних органів, що насправді операція була. І я вважаю, що дійсно глава Офісу президента Андрій Єрмак і голова комітету розвідки Руслан Демченко – вони повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності, від якої вони ухиляються. і вони повинні відповідати за провал спецоперації, нести покарання, і можливо, також РНБО введе проти них санкції», – наголосив пан Бутусов.

 

На його думку, в Офісі президента врешті зрозуміли масштаби наслідків від провалу спецоперації щодо «вагнерівців».

 

Нагадаємо, раніше болгарський журналіст, головний розслідувач Bellingcat Хрісто Грозєв розповів про вихід розслідування про зрив операції з бойовиками ПВК “Вагнера”: так, Bellingcat спочатку випустить текстову версію фільму в супроводі короткого відеоролика.

 

Як повідомляла «УМ», у Зеленського просили британську розвідку МІ-6 зупинити вихід фільму про «вагнерівців».