Ізраїль знищив у Секторі Газа вежу ХАМАС разом із офісами ЗМІ

16:45, 15.05.2021
Ізраїль знищив у Секторі Газа вежу ХАМАС разом із офісами ЗМІ

Сектор Газа під час низки ударів ЦАХАЛ.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), яка нанесла потужний удар і знищила вежу Аль-Джалаа в Секторі Газа, заявляє, що там розміщувались "військові активи" ХАМАС, а терористична група використовувала працівників міжнародних видань як "живий щит".

 

Як передає Україна молода, про це йдеться у повідомлення ЦАХАЛ у Twitter  в суботу.

 

Зокрема, ізраїльські військові заявляють, що у багатоповерхівці в Секторі Газа, по якій було здійснено удар, розташовувалися офіси кількох провідних міжнародних ЗМІ, проте вся будівля насправді використовувалася крилом військової розвідки ХАМАС.

 

"У будівлі були розміщені офіси цивільних ЗМІ, за якими терористична організація ХАМАС ховається і використовує їх як живий щит. ХАМАС навмисно розміщує свої військові активи посеред цивільного населення в Секторі Газа", - йдеться у заяві.

 

 

Ізраїль звинуватив палестинську сторону у тому, що вона свідомо використовує працівників медіа у вежі Аль-Джалаа і в якості "живого щита".

 

Водночас ізраїльські видання повідомляють, що приблизно за годину до нищівного удару по вежі, людей попередили, тому вони евакуювалися.

 

У вежі були розташовані, зокрема, офіси Associated Press та телеканала "Аль-Джазіра".

 

Зауважимо, що минулої ночі ізраїльська армія за участю авіації, танків, артилерійських і піхотних підрозділів уздовж кордону провела масштабну операцію проти радикального угруповання ХАМАС у Секторі Газа. Ізраїль вразив 150 цілей і зруйнував мережу "метро"  ХАМАС.

 

Низка країн світу висловили занепокоєння ситуацією в Ізраїлі і у Секторі Газа.