Заповідник «Чернігів стародавній» відновив екскурсійну діяльність

10:18, 08.05.2021
Заповідник «Чернігів стародавній» відновив екскурсійну діяльність

Давній Дитинець у Чернігові.

Національний архітектурно-історичний заповідник "Чернігів стародавній" відновив  проведення екскурсій після виходу з "червоної" карантинної зони і чекає на туристів вже під час травневих свят.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформують на сайті заповідника.

 

Екскурсійну діяльність відновлено на всіх музейних об’єктах Національного архітектурно-історичного заповідника "Чернігів стародавній" (у Колегіумі, Борисоглібському соборі, Антонієвих печерах) починаючи з 6 травня.

 

Зазначається, що музейні експозиції установи працюють щодня без вихідних і без перерви з 10-ї до 18-ї години.

 

Новинка заповідника – встановлення в Колегіумі, Борисоглібському соборі та Антонієвих печерах платіжних терміналів для безготівкового розрахунку за послуги.

 

Національний заповідник "Чернігів стародавній" (м. Чернігів) – один із головних туристичних об’єктів Чернігівщини та України. До його складу входять 29 унікальних пам’яток архітектури та історії, шість із яких збудовані в домонгольський період і, на думку фахівців, одні з найдавніших у Східній Європі.

 

Частина об´єктів заповідника – діючі храми та монастирі (Спасо-Преображенський собор, П’ятницька церква, Троїцький собор, Свято-Успенський Єлецький монастир), інша частина (Борисоглібський собор, Колегіум, Антонієві печери) – музеї.

 

Як повідомляла «УМ», раніше відновив екскурсійну діяльність заповідник «Гетьманська столиця» у Батурині.