Марчук підозрює Росію у бажанні наступу заради води для Криму

14:12, 02.05.2021
Марчук підозрює  Росію у бажанні  наступу заради води для Криму

Євген Марчук: Росія може хотіти наступу заради води для Криму

Колишній прем'єр-міністр, екссекретар РНБО України, ексміністр оборони, перший голова Служби безпеки України, генерал армії України Євген Марчук не виключає, що Росія може піти на збройну агресію, щоб отримати воду для окупованого нею Криму.

 

Як інформує  УМ, про це  він сказав у коментарі для  "Радіо Свобода".

 

«Наступ заради води можливий, навіть якщо Росія дійсно відведе свої війська від українських кордонів і виведе додаткові підрозділи із Криму… От зараз, коли вони проведуть всі аналізи, побачать, що заглухла така серйозна реакція на їхню цю військову поведінку біля кордонів України, вони можуть зробити якийсь прохід для того, щоб відкрити воду», – вважає Марчук.

 

Утім, як зазначає Євген Марчук, цього Росії буде недостатньо, вода може бути лише приводом для подальшого проникнення вглиб країни.

 

«Сам факт – відкрити-пустити – цього замало. Там треба його весь час контролювати. А це означає, треба зайняти територію. Тобто це не буде просто разова операція, щоб зруйнувати цю дамбу і мішки з піском, де перекривається вода. Тобто це одна з найсерйозніших небезпек, яка може бути реальністю. Це із всього того, що я припускаю, військового вторгнення, це, на мій погляд, найбільш реальна річ. І тут, звичайно, для України треба дуже багато зробити того, щоб це не відбулося», – наголосив Марчук.