Путін прийме Зеленського лише у Москві у будь-який час

19:23, 22.04.2021
Путін прийме Зеленського лише у Москві у будь-який час

Путін казав про "прийом" Зеленського у Москві, приймаючи Лукашенка.

Президент Росії Володимир Путін відреагував на пропозицію президента України Володимира Зеленського про особисту зустріч.

 

Щоправда, господар Кремля відмовляється їхати на Донбас, а готовий «прийняти його у Москві у будь-який час».

 

Як повідомляє Україна молода, про це Путін заявив, відповідаючи на питання журналістів під час зустрічі із самопроголошеним президентом Білорусі Лукашенком у Москві в четвер ввечері.

 

Російський президент продовжує натякати на громадянський конфлікт в Україні, до якого Москва, як третя сторона, нібито не має жодного стосунку, тож Банкова, на його думку, має говорити про Донбас із представниками ОРДЛО (тобто з маріонетками Кремля).

 

Так, спочатку Путін закидав керівництву України русофобську політику:

 

«Що стосується пропозиції українського керівництва і президента Зеленського – хотів би сказати наступне. Останнім часом чинне керівництво України зробило дуже багато кроків, що руйнують російсько-українські стосунки. Це стосується низки проблем у двосторонніх відносинах, це стосується ставлення до РПЦ і її руйнування, спроби руйнування, до російської мови й до російськомовних громадян України, і до російських громадян, які проживають в Україні... Дуже багато кроків, про які ми лише шкодуємо».

 

І лише після цього «ображеного вступу» господар Кремля перейшов до суті питання журналіста щодо пропозиції Зеленського:

 

«Якщо президент Зеленський хоче почати відновлення цих відносин, ми будемо це тільки вітати. Залишається питання - що хочемо обговорювати на цій зустрічі? Якщо мова йде про обговорення проблем Донбасу, то в першу чергу керівництво України повинно зустрічатися з керівниками "республік" "ЛНР" і "ДНР", а потім вирішувати проблеми з представниками третіх країн, якою є Росія».

 

І додав: «А якщо мова йде про розвиток двосторонніх відносин, то ми приймемо президента України в Москві в будь-який зручний для нього час».

 

Як повідомляла «УМ», раніше президент Зеленський заявив, що готовий зустрітись із російським президентом Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу".

 

За кілька днів після цього Росія оголосила про початок відведення військ від кордонів України в пункти постійної дислокації. Війська почнуть відводити вже 23 квітня.