Рада ЄС обговорить ситуацію на Донбасі і дії РФ у Чорному морі

11:49, 18.04.2021
Рада ЄС обговорить ситуацію на Донбасі і дії РФ у Чорному морі

Тема засідання Ради ЄС - загострення на Донбасі.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба запрошений до участі в онлайн-засіданні Ради Євросоюзу із закордонних справ, яке заплановане на понеділок, 19 квітня.

 

Тема засідання Ради ЄС - загострення на Донбасі і агресивні дії Росії поблизу українського кордону.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує МЗС України в неділю.

 

«Дмитро Кулеба проінформує колег з Європейського союзу про актуальну ситуацію з безпекою, запропонує низку практичних кроків для зміцнення дієвої підтримки України з боку ЄС», - йдеться в повідомленні.

 

В українському зовнішньополітичному відомстві наголосили, що "на порядку денному засідання Ради ЄС із закордонних справ за участю керівника дипломатії Європейського Союзу і міністрів закордонних справ всіх 27 держав-членів будуть перебувати питання загострення ситуації з безпекою на тимчасово окупованих територіях України і навколо кордонів нашої держави, викликаної деструктивними і агресивними діями Російської Федерації".

 

Зокрема, на засіданні Ради ЄС із закордонних справ планують обговорити дії Росії в Чорному морі. Йдеться про закриття частини акваторії поблизу Керченської протоки для проведення військових навчань.

 

Зауважимо, Рада ЄС із закордонних справ - вищий орган Євросоюзу, який приймає практичні рішення та формує об'єднану позицію країн ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки.