Голий вбивця: у Празі висміяли Путіна на золотому унітазі

00:06, 17.04.2021

Близько тридцяти активістів групи «Kaputin» влаштували акцію проти свавілля Кремля у Празі.

 

Президенту РФ у дотепний спосіб нагадали про ув'язнення російського опозиційного політика Алєксєя Навального, агресію Росії проти України і порушення прав людини в Росії.

 

Як передає Україна молода, про це інформують ЗМІ Чехії у п’ятницю ввечері.

 

Зокрема, активісти принесли до будівлі посольства Російської Федерації в Празі фігуру голого президента РФ Владіміра Путіна на золотому унітазі.

 

Учасники акції привезли до будівлі російського посольства «золоті» унітази і йоржики, якими «прикрасили» паркан амбасади.

 

Перед будівлею вони також поставили фігуру оголеного Путіна на позолоченому унітазі з написом "Голий вбивця" (Naked Killer).

 

Активісти також тримали в руках плакати "Руки геть від України" та "Свободу Навальному".

 

Під час встановлення туалетів на місце прибули кілька співробітників поліції. Вони заявили активістам, що ті завдають шкоди власності Росії.

 

Пізніше активісти розібрали пам'ятник Путіну і спустили в парк на інвалідному візку.

 

«Можливо, ніщо так не символізує справжню природу сьогоднішніх російських правителів, як золоті унітази і йоржики в палаці глави держави в країні, де 13% населення досі не мають навіть власного туалету», - йдеться в заяві групи.

 

Як повідомляла "УМ", раніше міністр МВС Арсен Аваков, наголошуючи на загрозах для України від Росії, порівняв путінський режим зі "скаженим собакою біля воріт".