Соратницю Навального засудили у Москві

14:26, 15.04.2021
Соратницю Навального засудили у Москві

Юристка «Фонду боротьби з корупцією» Любов Соболь у суді.

Перовський суд Москви визнав винною соратницю опозиціонера Олексія Навального, юриста «Фонду боротьби з корупцією» Любов Соболь у порушенні недоторканності житла: її засудили до 1 року умовно і виправних робіт. Також з неї будуть стягувати 10% від заробітної плати на користь держави.

 

Як інформує УМ, про це повідомляєросійськомовне латвійське інтернет-видання Meduza.

 

Соболь зобовʼязана протягом року регулярно відзначатися у кримінальної інспекції, інакше умовний термін буде замінений на реальний.

 

Вирок суду Соболь назвала ганьбою і буде його оскаржувати.

 

Соболь судили за так званою «квартирною справою». Її звинуватили у незаконному проникненні в квартиру співробітника ФСБ Костянтина Кудрявцева, якого Навальний називав одним з учасників його отруєння «Новачком». Соболь намагалася взяти коментар у Кудрявцева.

 

Нагадаємо, що 21 січня за кілька годин до оприлюднення результатів розслідування Навальний зателефонував одному з працівників ФСБ Костянтину Кудрявцеву, який може бути причетний до його отруєння. Політик представився помічником секретаря Ради безпеки й колишнього директора ФСБ Миколи Патрушева і спілкувався з ним 45 хвилин. Кудрявцев зізнався у проведенні спецоперації з отруєння.

 

У той же день Соболь прийшла до Кудрявцева, а вже вночі була затримана. Її у підсумку відпустили без звинувачень.

 

Зауважимо, що сам Навальний у колонії схуд на 15 кг – йому погрожують примусовим годуванням