Андрій Таран: Україна розраховує отримати ПДЧ в НАТО в цьому році

14:45, 10.04.2021
Андрій Таран: Україна розраховує отримати ПДЧ в НАТО в цьому році

Україна прагне стати 31-м членом НАТО. (Коллаж Міноборони)

Україна дуже багато зробила на шляху до членства в Північноатлантичному Альянсі. Відтак, головним елементом продовження цього процесу є отримання Плану дій щодо членства в Альянсі вже у 2021 році.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив міністр оборони Андрій Таран в суботу.

 

«Найбільш переконливим та дієвим механізмом донесення до офіційної Москви стійкої та безкомпромісної позиції міжнародної спільноти, зокрема, країн з європейського та євроатлантичного простору щодо підтримки України, є прискорення виконання рішення Бухарестського саміту НАТО 2008 року щодо нашого членства в Альянсі», - переконаний міністр. .

 

За його словами, вступ до НАТО є першочерговим пріоритетом українського політичного керівництва для зміцнення обороноздатності нашої держави.

 

«Євроатлантична інтеграція є запорукою суверенітету і територіальної цілісності України. Від такого рішення виграють як Україна, так і НАТО», - заявив Таран.

 

Зауважимо, що на фоні загострення на Донбасі Україна активізувала військовий діалог з Північноатлантичним Альянсом та поглибила співпрацю у Чорноморському регіоні.

 

Нагадаємо, глава Генштабу ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що співробітництво Україна-НАТО носить винятково мирний характер.

 

А президент Володимир Зеленський вважає вступ до НАТО єдиним шляхом до закінчення війни. Він також упевнений, що тільки надання Плану дій щодо членства (ПДЧ) для України стане справжнім сигналом для РФ.