Позаштатного агента НАБУ Апеляційний суд залишив під домашнім арештом

14:58, 05.04.2021
Позаштатного агента НАБУ Апеляційний суд залишив під домашнім арештом

"Позаштатний агент НАБУ" - Євген Шевченко

Колегія Апеляційного суду України винесла рішення щодо скасування запобіжного заходу позаштатному агенту НАБУ Євгенію Шевченку – про скасування арешту саме й просили суд адвокати Євгена Шевченка.

 

Як інформує УМ, про це повідомив 5 квітня. Телеграм-канал PavlovskyNews.

 

Як відомо, Євген Шевченко підозрюється правоохоронними органами у створенні приватної армії та незаконних постачаннях зброї. У свою чергу 5 квітня Шевченко заявив, що рішення суду його влаштовує, через те, що, за його словами, для нього важливо не потрапити в СІЗО. Він вважає рішення колегії Апеляційного суду хорошим результатом.

 

Додамо, що адвокат Шевченка (Тарас Безпалий) заявив, що у звинувачення немає доказів провини його підзахисного. «Підозра базується на самій підозрі», - уточнив адвокат.

 

Зауважимо, що в ході розслідування правоохоронцями було встановлено, що агент НАБУ Євген Шевченко і колишній народний депутат Семен Семенченко були організаторами схеми постачання. У цей момент в рамках цієї кримінальної справи про підозру повідомлено не тільки Шевченку, а й Андрію Рогозі. Останній фігурує у кількох кримінальних провадженнях та журналістських розслідувань щодо корупційних схем, пов'язаних з «Укроборонпромом». Обом фігурантам повідомлено про підозру за частиною 2 статті 333 Кримінального кодексу України

 

У свою чергу, на брифінгу СБУ силовики заявили, що колишній нардеп Семен Семенченко та агент НАБУ Євген Шевченко могли переправляти з РФ озброєння, яке збувалося українським підприємствам за завищеними цінами. Також в силовому відомстві допускають, що в ПВК, організовану колишнім нардепом, вербувалися українці, які проходили підготовку на території енергогенерувальної компанії «Центренерго» в Київській області.

 

Раніше, керівник ГУ СБУ в Києві та Київській області Олег Головаш повідомив, що саме інкримінують колишньому народному депутату України Семену Семенченку та агенту НАБУ Євгену Шевченку.  За словами Головаша, Семенченко був фактично організатором, керівником і безпосередньо складав трудові контракти та договори. За даним правопорушенням йому повідомлено про підозру.

 

Що стосується другого фігуранта - Шевченка, то він шукав «інвесторів» і займався постачанням військової амуніції, спеціального спорядження, технічних засобів і боєприпасів. Йому також повідомлено про підозру.

 

Також повідомлялося, крім шести підозр, які були повідомлені фігурантам даної справи, будуть і інші підозри. «Підозри ще будуть, тому що нами призначений ряд досліджень і експертиз. Будуть оголошуватися підозри іншим представникам цього незаконного збройного формування», - заявив Головаш.

 

Також нагадаємо: 25 березня стало відомо, що СБУ викрили підготовку воєнізованого збройного формування та постачання військових товарів з РФ. Так звану «приватну військову компанію» нібито могли організувати колишній народний депутат України Семен Семенченко та Євген Шевченко, відомий широкій публіці, як «позаштатний агент НАБУ».