Максим Абрамович з Рівненщини загинув під Шумами

14:26, 27.03.2021
Максим Абрамович з Рівненщини загинув під Шумами

Воїн 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади Максим Абрамович.

Воїн  10-ї окремої гірсько-штурмової бригади, 27-річний  Максим Абрамович  загинув  під час ворожого мінометного обстрілу позицій ЗСУ поблизу селища Шуми на Донеччині у п’ятницю, 26 березня.

 

Герой народився у місті Дубровиця, Рівненської області.  

 

Як передає Україна молода, прізвище полеглого захисника України оприлюднила Дубровицька міська рада у суботу.

 

«Дубровицька громада з великим болем сприйняла сумну звістку: на Сході загинув боєць з Дубровиці Максим Абрамович 1994 року народження, розумний, щирий, відповідальний, небайдужий, патріот України», – йдеться у повідомленні.

 

Як зазначається, Максим навчався в Дубровицькій школі №2, був добрим учнем, активним спортсменом, вихованцем школи бойового гопака; представляв Дубровиччину на різних змаганнях.

 

Після школи Максим  Абрамович закінчив  Харківський університет.  З 2017-го по 2020 рік проходив службу в Збройних силах  - за контрактом  брав участь у  бойових діях в зоні АТО.

 

Угрудні 2020 року, підписавши новий контракт, продовжив обороняти  Україну.

 

«Щирі співчуття матері, яка виховала сина-героя! Ми поділяємо з Вами гіркоту та біль непоправної втрати і низько схиляємо голови в скорботі за нашим захисником.
Вічна пам’ять герою України – Максиму Абрамовичу, який віддав своє молоде життя за мир та спокій на рідній землі», – йдеться у повідомленні  міськради.

 

У Рівненській ОДА додають, що поховання воїна попередньо відбудеться 30 березня. 

 

Як повідомляла "УМ",  підполковник Сергій Коваль і воїн Сергій Барнич загинули під час ворожого мінометного обстрілу позицій ЗСУ поблизу селища Шуми на Донеччині. Загалом під час обстрілу загинуло четверо захисників України. Наразі оприлюднено прізвища трьох з них.

 

За даними «УМ», українська армія зазнала вже 9 бойових втрат на фронті у березні.