Вибухи у Балаклії: ексмайор ЗСУ підозрюється у недбалому ставленні

12:30, 25.03.2021
Вибухи у Балаклії:  ексмайор ЗСУ підозрюється у недбалому ставленні

Вибух у Балаклії 15 листопада 2019 року

У кримінальному провадженні щодо вибухів боєприпасів у Балаклії Харківської області в листопаді 2019 року,  пішли зрушення:  повідомлено про підозру колишньому майору Збройних сил України.

 

Як інформує УМ, про це  повідомляє Офіс генерального прокурора.

 

Про підозру повідомлено  екс-командиру загону розмінування військової частини А1352, колишньому майору Збройних Сил України,  за частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України – недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки.

 

За даними слідства, командир загону, всупереч вимогам статутів та наказів, перебував у будівлі на адміністративній території військової частини, достовірно знаючи про необхідність присутності на ділянках підрозділів, що виконують завдання із завантаження вибухонебезпечних елементів.

 

Крім того,  він мав забезпечити особовий склад транспортними засобами, обладнаними для перевезення небезпечних вантажів, а також вжити заходів для забезпечення захисту військовослужбовців і майна, організувати правильну експлуатацію, збереження озброєння і техніки.

 

Зазначається, що недбале ставлення військової службової особи до служби, призвело до загибелі трьох військовослужбовців і отримання тілесних ушкоджень різного ступеню тяжкості чотирма військовослужбовцями внаслідок вибухів під час розмінування та завантаження вибухонебезпечних предметів.

 

Вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Головне слідче управління Державного бюро розслідувань (ДБР) продовжує досудове розслідування кримінального провадження за фактом вибухів.

 

Нагадаємо, 15 листопада 2019 року на території військового арсеналу в Балаклії Харківської області під час утилізації боєприпасів стався вибух з подальшою детонацією.