Фороський парк у Криму вирішили забудувати

20:00, 08.03.2021
Фороський парк у Криму вирішили забудувати

Звернення жителів Форосу до Путіна ніяк не вплинуло на темпи знищення парку.

Один з найкрасивіших парків Криму – Фороський парк вирішили забудувати окупанти. Тут знищують вікові дерева, тоді як місцеві мешканці благають президента РФ Володимира Путіна про допомогу.

 

Як інформує Україна молода, про повідомляє видання «Крим.Реалії».

 

Зауважимо, що парк Форосу для України – пам’ятка і природоохоронна територія загальнодержавного значення. На його території ростуть понад 200 видів дерев та кущів із різних куточків світу, деяким з них – понад сто років.

 

Загарбники ж вирішили частину парку у Форосі забудувати, через це вирізають й викопують десятки рідкісних, екзотичних і червонокнижних дерев.

 

У окупаційному "міністерстві екології Криму" обуреним місцевим жителям заявили: будівництво ведеться законно.

 

Жителі Форосу після кількох місяців безуспішної боротьби за збереження парку навіть записали звернення до президента РФ Володимира Путіна, в якому поскаржилися, що на місці дерев в парку будують паркани, а місцевих жителів "ніхто не чує".

 

Звернення жителів Форосу до Путіна ніяк не вплинуло на темпи знищення парку.

 

Із 2016 року санаторієм "Форос" формально розпоряджається Федерація профспілок Татарстану (Татарстан – суб'єкт РФ), проте є інформація, що насправді нерухомість потрапила до рук компанії "Татнєфть".

 

Російське видання "РБК", посилаючись на власні джерела, близькі до уряду Татарстану, у 2016 році писало, що складна схема купівлі санаторію була обрана, щоб "Татнєфть" могла обійти європейські й американські санкції.