Рух «Зе! Жінки» створює партія «Слуга народу»

18:47, 08.03.2021
Рух «Зе! Жінки» створює партія «Слуга народу»

Рух «Зе! Жінки» планує збільшити жіноче представництво в українській політиці.

Партія "Слуга народу" вирішила створити рух "Зе! Жінки" для впровадження політики рівності на національному та місцевому рівнях.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в понеділок.

 

"У межах руху "Зе! Жінки" депутати парламенту та місцевих рад, а також прихильники партії працюватимуть над посиленням політичної участі жінок, становленням рівних прав і можливостей в Україні та реалізацією національної політики з гендерної рівності, зокрема урядової програми "Партнерство Біарріц" (зі становлення рівності чоловіків і жінок), ініційованої першою леді України", – сказав нардеп Корнієнко.

 

Як уточнила народна депутатка від "Слуги народу" Марина Бардіна, цей рух дасть змогу збільшити жіноче представництво в українській політиці.

 

Як зазначили в партії, у теперішньому скликанні Верховної Ради найбільша кількість жінок протягом усього періоду незалежності України – 20,8%.

 

У 2019 році парламент ухвалив новий Виборчий кодекс, де передбачено гендерну квоту на виборах на рівні 40%. У кожній п'ятірці партійного виборчого списку мають бути як чоловіки, так і жінки (щонайменше два кандидати кожної статі).

 

Як повідомляла "УМ", у центрі Києва 8 березня відбувся традиційний Марш жінок.