Зеленський подякував США за боротьбу з олігархами і не згадав Коломойського

07:14, 06.03.2021
Зеленський подякував США за боротьбу з олігархами і не згадав Коломойського

Володимир Зеленський вважає, що зробив для деолігархізації в рази більше, ніж попередники. (Фото Офісу президента)

Офіс президента від імені Володимира Зеленського подякував міжнародним партнерам, зокрема США, за допомогу Україні в боротьбі з олігархами.

 

При цьому, ні сам Зеленський, ні Банкова жодним словом не згадали прізвище олігарха Ігоря Коломойського, проти якого уряд США запровадив санкції у п’ятницю.

 

Як повідомляє Україна молода, Офіс президента оприлюднив подяку міжнародним партнерам в соцмережах.

 

«Для економічного процвітання та євроатлантичної інтеграції, заявленої не лише в Конституції, а насамперед в українському суспільстві, Україна повинна подолати систему, в якій домінують олігархи. Дії президента Володимира Зеленського говорять самі за себе: за менш ніж два роки каденції він зробив для деолігархізації в рази більше, ніж будь-хто з попередніх президентів, без пафосних гасел і популізму», - наголошують на Банковій.

 

В Офісі президента також зазначили:

 

«Україна вдячна кожному партнеру за підтримку на цьому шляху. Боротьба з олігархами лежить не виключно у площині кримінальної відповідальності. Це також створення умов в Україні, за яких бізнеси розвиватимуться в прозорому, конкурентному середовищі, а великі фінансові групи не зможуть домінувати на ринку, впливати на медіа та політичні рішення. Кожне справедливе рішення в цьому напрямку допоможе Україні стати сильною та по-справжньому незалежною державою».

 

На Банковій також запевняють, що будуть «невідступно рухатися на шляху реформування кожного сектора та зміцнення наших відносин, серед іншого і зі стратегічним партнером – США».

 

Як повідомляла «УМ», 5 березня США запровадили візові санкції проти українського олігарха Ігоря Коломойського.