Кравчук назвав дозвіл бойовикам вести вогонь по ЗСУ загрозою зриву перемир'я

14:25, 03.03.2021
Кравчук назвав дозвіл бойовикам вести вогонь по ЗСУ загрозою зриву перемир'я

Кравчук зазначив, що консультації у ТКГ щодо цього питання тривають. https://novyny.24tv.ua/zagroza-boku-rosiyi-rezhimu-pripinennya-vognyu-kravchuk-pro-vihid_n1558266

Голова української делегації в Тристоронній контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Леонід Кравчук відреагував на сьогоднішню заяву бойовиків. Зокрема, дозвіл на обстріл українських позицій він розцінив як загрозу одностороннього виходу Росії з перемир'я.

 

Як інформує УМ, про це у Telegram повідомила прес-служба української делегації.



Повідомляється, що на засіданні ТКГ Кравчук заявив протест у зв'язку з публікацією так званої "народної міліції ДНР" про те, що бойовикам дозволили вести попереджувальний вогонь для придушення вогневих точок українських військових.

 

"Позиція глави української делегації: ми розцінюємо цю заяву як загрозу одностороннього виходу російської сторони з режиму припинення вогню і загрозу виконанню мінських домовленостей. Консультації тривають", - йдеться в повідомленні.

 

Крім того, у ТКГ нагадала про заяву президента Європейської Ради Шарля Мішель. Він її зробив напередодні під час візиту на Донбас.

 

"На жаль, Росія не відповіла на позитивні кроки України з виконання мінських домовленостей. Тому наші економічні санкції проти Росії залишатимуться в силі. Росія є стороною конфлікту, а не посередником. Ми очікуємо, що Росія забезпечить повний доступ СММ ОБСЄ до неконтрольованих урядом районів України", - зауважив європолітик.

 

Водночас він підкреслив, що пандемія коронавірусу не має бути підставою для подальшого відторгнення цих регіонів від України.

 

"Ми також закликаємо Росію повернутися до Спільного центру з контролю та координації", – констатував Мішель.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні окупанти дозволили своїм бойовикам відкривати вогонь по українських позиціях, а також традиційно звинуватили українську сторону у нібито порушенні режиму припинення вогню.

 

До цього українська делегація заявила, що російська сторона повинна взяти на себе політичну відповідальність за реалізацію рішень нормандського формату. Саме це є головною умовою виконання мінських угод.