Зеленський попросив ПДЧ у Столтенберга

14:32, 25.02.2021
Зеленський попросив ПДЧ у Столтенберга

Співпраця з Альянсом для України надзвичайно важлива

Найближчою метою України є отримання плану дій щодо членства (ПДЧ) в НАТО. ЗСУ поступово долучаються до стандартів Альянсу.

 

Про це президент України Володимир Зеленський заявив під час зустрічі із генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, йдеться в Twitter голови держави.

 

Він зазначив, що співпраця з Альянсом для України надзвичайно важлива, оскільки це допомагає долучатися до нових стандартів, ділитися практичним досвідом та розвивати стратегічне партнерство й дружбу.

 

"Радий чути від Єнса Столтенберга, що двері НАТО для України відчинені. Дякую, що ви особисто й члени Альянсу підтримують нас у бажанні досягти членства у НАТО. Наша найближча мета - ПДЧ. Ми серйозно ставимося до реформ, оскільки це насамперед зміцнення нашого оборонного сектору", - заявив Зеленський.

 

 

Нагадаємо, напередодні, 24 лютого, президент Володимир Зеленський видав указ, яким затвердив положення про річні національні програми під егідою комісії Україна-НАТО. Глава держави також дав низку доручень Кабінету міністрів України.

 

Ця національна програма спрямована на реалізацію стратегічного курсу України на вступ до НАТО, зокрема, визначає реформи, які необхідно впровадити в Україні з метою досягнення критеріїв членства в Альянсі.

 

Згідно з указом президента, уряд має розробити проект національної програми під егідою комісії Україна-НАТО на 2021 рік відповідно до положень, які були затверджені главою держави.

 

Додамо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль розраховує, що Україна зможе отримати план дій щодо членства у НАТО (ПДЧ) одночасно з Грузією.