Львівські ліцеїсти презентували кліп на честь Героїв Крут, відео

15:55, 28.01.2021
Львівські ліцеїсти презентували кліп на честь Героїв Крут, відео

Кліп присвятили 103-й річниці історичного бою під станцією Крути.

Львівські військові ліцеїсти записали професійний музичний кліп "У полі під Крутами". Його присвятили 103-й річниці історичного бою під станцією Крути.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Армія.Inform.

 

Над створення кліпу працювали особовий склад Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут, креативна команда VIVIDPRO, фотомисткиня Вікторія Істоміна та одна зі студій звукозапису Львова.

 

Автор слів і музики – львівський бард-композитор Олександр Шевченко.

 

Співаки й виконавці ролей у кліпі – військові ліцеїсти Борис Загорулько, Захар Бойко, Олесь Лимич.

 

"У полі під Крутами" знімали як у павільйоні, так і на вулиці.

 

Режисерка креативної команди VIVIDPRO Вікторія Холстиніна розповіла, що це не перша її робота з військовим ліцеєм.

 

"За 2 роки вже встигли разом зробити кілька візуальних проєктів. Зокрема, про життя й навчання ліцеїстів у військово орієнтованому навчальному закладі та кліп, присвячений викладачам і наставникам ліцею", - зазначила Холстиніна.

 

Вона додала, що з цим колективом працювати дуже легко. Адже ліцеїсти – креативні, патріотичні й дисципліновані.

 

За словами режисерки, зйомки почалися ще восени 2020 року. Ідея кліпу виникла під час однієї фотосесії, яку запланував ліцей для виготовлення зовнішньої наочної агітації навчального закладу. Фотохудожниця Вікторія Істоміна робила тоді постер.


Ліцей, де навчаються хлопці, названий на честь Героїв Крут. Щоб показати спадковість духу та традицій українських захисників, один з ліцеїстів одягнув стрій учасника бою під станцією Крути, а 2 інших – сучасний польовий однострій українського війська й парадний однострій.

 

"Ми закладали у кліп філософію того, що попри розрив у сто років і тодішня, і сучасна молодь, яка розділяє патріотичні ідеї, повагу до своєї країни, готова її боронити", - пояснила Холстиніна.

 

Члени креативної команди наголошують, що ліцеїсти як актори-аматори працювали з надзвичайною самовіддачею. Відзначають і роботу співаків-ліцеїстів.

 

 

Щорічно 29 січня в Україні відзначають День пам'яті Героїв Крут на честь бою під однойменною станцією, що трапився у 1918 році. Тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії під проводом есера Михайла Муравйова та загоном із київських курсантів і козаків "Вільного козацтва", що загалом налічував приблизно 4 сотні вояків.