Білий дім вивчає зловмисну діяльність Росії – Блінкен

10:10, 28.01.2021
Білий дім вивчає зловмисну діяльність Росії – Блінкен

Нова адміністрація зараз вивчає всі дії Кремля.

Новоспечений Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що Білий дім проведе повний перегляд зловмисної діяльності Росії. За його словами, нова адміністрація зараз вивчає всі дії Кремля.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Державний департамент США

 

Відповідну заяву Блікен зробив під час своєї першої пресконференції на посаді державного секретаря. Його спілкування з журналістами транслювали в прямому ефірі.

 

Він, зокрема, зазначив, що Білий дім зараз вивчає використання хімічної зброї в Росії та замах на вбивство російського опозиціонера Олексія Навального.

 

"Мене досі вражає, яким занепокоєний і, можливо, переляканий вигляд має російський уряд через одну людину – пана Навального", – підкреслив Блінкен.

 

Державний секретар США додав, що у Вашингтоні також уважно вивчають інші дії росіян, зокрема: хакерські атаки на програмне забезпечення SolarWinds, рапорти про грошові винагороди, які пропонували в Афганістані за напад на американських військових, спроби втрутитися в президентські вибори 2020 року в США.

 

Раніше президент США Джо Байден заявляв, що консультуватиметься з НАТО у безпекових питаннях Росії. Водночас, за даними ЗМІ, він готує санкції проти Кремля через його агресію.

 

Крім того, Байден розглядатиме всі варіанти відповіді Вашингтону на арешт в Росії Олексія Навального. Білий дім закликає російську владу негайно звільнити опозиціонера.