Держсекретар США Ентоні Блінкен має українське походження

17:55, 27.01.2021
Держсекретар США Ентоні Блінкен має українське походження

Блінкен заявив, що США будуть серйозно ставитися до викликів зі сторони Росії.

Нового Держсекретаря США Ентоні Блінкіна пов'язує з Україною не лише тривалий досвід роботи в дипломатії, а й родинне коріння. Він часто згадував, що його родичі іммігрували до США з території України – родичі Блінкіна жили в Києві.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє "Голос Америки".

 

Під час слухання в Комітеті із закордонних справ Сенату Ентоні Блінкін виступив за надання Україні військової допомоги та сприяння у боротьбі з корупцією.

 

Сенат США 26 січня затвердив Ентоні Блінкена на посаді Державного Секретаря США. Напередодні кандидатуру Блінкіна голосуванням 15 проти 3 підтримав Комітет Сенату із закордонних справ, продемонструвавши йому потужну двопартійну підтримку.

 

Блінкен заявив, що США будуть серйозно ставитися до викликів зі сторони Росії. Водночас адміністрація Байдена планує продовжити стратегічний договір з Москвою щодо скорочення ядерного озброєння.

 

Крім того, новий держсекретар працюватиме над відновленням відносин з союзниками, які були ослаблені під час президентства Дональда Трампа.

 

Нагадаємо, Блінкен замінить Майка Помпео, який обіймав цю посаду з 26 квітня 2018 року.

 

Ентоні Блінкену 58 років. Блінкен є випускником Гарвардського університету і Колумбійського університету (юридичної школи).
Працював із багатьма колишніми фахівцями в галузі національної безпеки.

 

Був заступником держсекретаря США і заступником радника з питань національної безпеки в адміністрації президента Барака Обами.

 

Має тісні та давні стосунки з Джо Байденом.