Юрій Вітренко хоче від’єднати Україну від енергосистеми з Росією і Білоруссю

10:02, 23.01.2021
Юрій Вітренко хоче від’єднати Україну від енергосистеми з Росією і Білоруссю

Виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко.

Виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко вважає одним зі своїх головних завдань на посаді термінове від’єднання України від енергосистеми з Росією та Білоруссю.

 

Як передає Україна молода, про це пан Вітренко заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

 

«Нам потрібно терміново від’єднуватися від об’єднаної енергосистеми з Білоруссю та РФ. Об’єднуватися із європейською системою. Це буде моїм одним з головних завдань, щоб ми були частиною Європи, нормального ринку, де немає свавілля монополістів, де нормальна, прозора ціна», - переконаний в.о. міністра енергетики.

 

За його словами, таке від’єднання буде в інтересах України, вітчизняної енергетичної безпеки. «А енергетична безпека – це національна безпека», - додає Юрій Вітренко.

 

Зауважимо, що у січні 2020 року Міненерго пропонувало обмежити імпорт електроенергії з Росії та Білорусі.

 

Як повідомляла «УМ», Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год.

 

Згодом, після масового обурення споживачів, прем'єр Денис Шмигаль заявив, що українці, у яких встановлено електроопалення, отримають компенсації за підвищення тарифу на електроенергію з 1 січня.

 

Днями стало відомо, що ідею відновити закупівлі Україною російського газу втілюють керівник офісу президента Андрій Єрмак разом з очільниками ОПЗЖ та російськими кураторами України.