Укрзалізниця встановить в електричках відеокамери і «тривожні» кнопки

22:15, 18.01.2021
Укрзалізниця встановить в електричках відеокамери і «тривожні» кнопки

В українських електричках підвищують рівень безпеки.

Голова компанії «Укрзалізниця» Володимир Жмак планує модернізувати приміські поїзди для підвищення безпеки пасажирів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє прес-центр Укрзалізниці у понеділок.

 

Зокрема пан Жмак запевняє, що модернізацію вагонів вже почали, тож у всіх електропоїздах будуть встановлені камери відеоспостереження і «тривожні» кнопки в кабінах машиністів для виклику поліції.

 

За допомогою «червоної кнопки» машиніст зможе викликати на наступну станцію за маршрутом руху правоохоронців для того, щоб запобігти чи попередити випадки неналежної поведінки деяких пасажирів.«Моя ціль — повернути на наші поїзди пасажирів, забрати їх з пасажирського автотранспорту, та повернути в наші поїзди, які будуть комфортними», — сказав голова компанії.

 

В Укрзалізниці також нагадують, що з кінця серпня 2020 року для безпеки у пілотному режимі на пасажирських маршрутах працює воєнізована охорона.

 

Як повідомляла «УМ», Укрзалізниця провела оперативне службове розслідування обставин жахливого інциденту, який трапився у  поїзді №9/10 Київ — Маріуполь влітку 2020 року. Низку працівників звільнили за недбалість.

 

Тоді рецидивіст Віталій Рудзько жорстоко побив і намагався згвалтувати пасажирку Анастасію Лугову на очах її маленького сина в купе.