У Туреччині оприлюднили прізвища українців з потонулого судна Arvin

18:01, 17.01.2021
У Туреччині оприлюднили прізвища українців з потонулого судна Arvin

На борту затонулого суховантажу Arvin було 12 моряків.

Триває пошуково-рятувальна операція на місці затонулого суховантажу Arvin у Чорному морі біля берегів турецької провінції Бартин у неділю.

 

Як повідомляла «УМ», на борту судна перебувало 12 моряків: 10 громадян України і 2 громадян Росії.

 

З відкритих джерел відомо, що в лікарні перебуває шестеро врятованих моряків, серед яких п'ятеро українців. Двоє загинуло, інших шукають.

 

У той же час турецькі ЗМІ повідомили прізвища членів екіпажу суховантажу.

 

Зокрема, видання DHA пише, що громадянами України на борту судна Arvin були:

 

Рустам Казимов,

Віталій Качур,

Геннадій Кравченко,

Анатолій Савостін,

Сергій Сибільов,

Олександр Перкатий,

Віталій Мережко,

Владислав Затерка,

Владислав Остапенко,

Андрій Мельниченко.

 

Наразі не відомо, хто з моряків загинув, а кому вдалось вижити. Рятувальні роботи за участю фрегатів ВМС Туреччини продовжуються.

 

За інформацією інших ЗМІ, високі хвилі створюють перешкоди для рятівної операції. Рятувальники намагаються визволити з морських скель двох членів затонулого суховантажу з Одеси, який ходив під прапором Палау.

 

Водночас, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга повідомив у коментарі Укрінформу:

 

«У лікарні перебуває 5 українців та 1 росіянин, їм надається необхідна медична допомога. Один моряк загинув. П’ятьох ще розшукують, пошуково-рятувальна операція триває».

 

Раніше у ЗМІ повідомляли про двох загиблих, але наразі у лікарні підтверджують смерть одного моряка.

 

«Зараз там на місці керівництво регіону, ми в контакті. Маємо повну підтримку та допомогу з боку турецьких властей. Також ми в контакті зі страховою компанією. Відкрили гарячу лінію, аби родичі могли з нами контактувати», - повідомив дипломат.

 

Як повідомлялось, у Чорному морі зазнав аварії суховантаж. Турецькі ЗМІ спочатку повідомили, що судно було російським. Втім, згодом з’ясувалося, що суховантаж ходив під прапором Палау, а його власником є українська компанія Arvin Shipping LTD з Одеси.

 

За попередніми даними, суховантаж затонув через погодні умови, прямуючи з грузинського порту Поті до болгарського Бургаса.