Інавгурацію Байдена у Вашингтоні охоронятимуть 25 тисяч бійців Нацгвардії США

11:47, 16.01.2021
Інавгурацію Байдена у Вашингтоні охоронятимуть 25 тисяч бійців Нацгвардії США

Нацгвардійці вперше з часів Громадянської війни в США (1861 - 1865) ночують у будівлі Капітолію для захисту від можливих погромів.

Близько 25 тисяч військовослужбовців Нацгвардії охоронятимуть правопорядок під час інавгурації новообраного президента США Джо Байдена у Вашингтоні 20 січня.

 

Наразі в окрузі Колумбія перебуває близько 7 тисяч силовиків. Нацгвардійці вперше з часів Громадянської війни в США (1861 - 1865) ночують у будівлі Капітолію для захисту від можливих  погромів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Національна гвардія США.

 

"Міністерство оборони погодилося надати до 25 тис. військовослужбовців для підтримки Федеральної місії правоохоронних органів з нагоди інавгурації президента, спеціального заходу щодо забезпечення безпеки", - йдеться в повідомленні.

 

Зазначається, що в кожному штаті і окрузі Колумбія чоловіки і жінки з Національної гвардії будуть підтримувати інавгурацію. Крім того, нацгвардійці з багатьох штатів попрямують до столиці для підтримки правоохоронних органів під час інавгурації президента.

 

Як повідомляла «УМ», Байден прийме присягу в середу 20 січня опівдні за місцевим часом. Всесвітньо відомі зірки шоу-бізнесу Леді Гага і Дженніфер Лопез виступлять під час  церемонії інавгурації.

 

Ще чинний президент США Дональд Трамп відмовився від участі в інавгурації.

 

Нагадаємо, 6 січня сотні прихильників Трампа штурмували будівлю Капітолію. Внаслідок масових протестів у Вашингтоні загинуло п'ять людей.