Олександр Дубінський обурився через відмову «слуг» збиратися через санкції США

10:52, 16.01.2021
Олександр Дубінський обурився через відмову «слуг» збиратися через санкції США

Олександр Дубінський наразі не зміг заручитися підтримкою "слуг" у питанні санкцій США.

Парламентська фракція партії «Слуга народу» не буде збиратися на окреме засідання на прохання скандально відомого нардепа-однопартійця Олександра Дубінського.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив керівник фракції монобільшості Давид Арахамія.

 

«Питання щодо пана Дубінського може бути розглянуто на найближчому засіданні фракції разом з іншими питаннями порядку денного. Але спеціально скликати з цього приводу позачергове засідання ми не будемо», — підкреслив пан Арахамія в коментарі Інтерфакс Україна

 

При цьому, він не розповів, коли саме планується чергове засідання фракції.

 

Тоді як сам Дубінський обурився через відмову керівництва фракції «слуг» скликати засідання. За його словами, він хотів пояснити, чому США ввели проти нього санкції.

 

«Замість того, щоб заслухати мою доказову позицію про безпідставність цих санкцій і відреагувати на неї, глава фракції Арахамія чомусь ховає голову в пісок і відкладає цю вкрай необхідну насамперед партії зустріч», — написав Олександр Дубінський у своєму Facebook.

 

За його словами, зволікання з проведенням засідання на цю тему може призвести до дискредитації фракції «Слуга народу» та президента Володимира Зеленського.

 

Відтак, він просить терміново провести позачергове засідання фракції, щоб обговорити введені проти нього санкції США. У листі Дубінський заявляє, що проти нього ведеться «чергова брудна провокація», а його опоненти нібито написали на нього «завідомо брехливий донос у державні установи США», в результаті чого, на його думку, Міністерство фінансів і ввело санкції.

 

Раніше глава Офісу президента Андрій Єрмак пообіцяв, що нинішня влада зробить усе можливе, щоб притягнути до відповідальності осіб, відповідальних за втручання в американські вибори.
 

Як повідомляла «УМ», 11 січня Міністерство фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій за втручання в американські вибори. Крім Дубінського, у список потрапили експрокурор Офісу генпрокурора Костянтин Кулик, екснардеп Олександр Онищенко, політолог Андрій Теліженко, помічники нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук і Антон Симоненко, а також медіаменеджер Петро Журавель.

 

Санкції проти зазначених осіб запроваджені через так звані плівки нардепа Деркача, якого Вашингтон називає «російським агентом».