Twitter назавжди забанив аккаунт Дональда Трампа

09:53, 09.01.2021
Twitter назавжди забанив аккаунт Дональда Трампа

Дональд Трамп перебуває на посаді президента США останні дні.

Соціальна мережа Twitter назавжди заблокувала аккаунт 45-го президента США Дональда Трампа.

 

Про це інформує Україна молода з посиланням на відповідний блог Twitter у суботу.

 

Зокрема, Twitter заявив, що назавжди призупиняє дію аккаунта Дональда Трампа @RealDonaldTrump "через ризик подальшого підбурювання до насильства".

 

Дане рішення було прийнято "після ретельного вивчення нещодавніх твітів з облікового запису @realDonaldTrump і контексту навколо них".

Натомість Трамп, після блокування особистого Twitter-аккаунту 45-го президента США,  встиг поширити 4 публікації в офіційному профілі президента США.

 

Дані публікації в Twitter-акаунті @POTUS (абревіатура від President Of The United States), які майже відразу були видалені, критикували рішення Twitter про блокування особистої сторінки Трампа.

 

"Як я вже давно говорив, Twitter пішов все далі і далі в заборону свободи слова, і сьогодні ввечері співробітники Twitter скоординували з демократами і радикальними лівими видалення мого аккаунта зі своєї платформи, щоб змусити мене замовкнути", - написав ще чинний глава Білого дому.

 

Кілька днів тому, після штурму Капітолію прихильниками Трампа, останній обіцяв не чинити перешкод при передачі влади своєму наступнику Джо Байдену.

 

"Незважаючи на те, що я абсолютно не згодний із результатами виборів, і факти це обгрунтовують, проте 20 січня відбудеться впорядкований перехід", - казав Трамп.

 

В ніч штурму Капітолію соцмережа Twitter заблокувала аккаунт Трампа на 12 годин і попередила, що якщо він знову порушить правила платформи профіль відключать назавжди.

 

Популярний стрімінговий сервіс Twitch також назавжди заблокував акаунт Трампа, який він використовував для трансляцій мітингів, повідомляє Reuters.

 

7 січня Facebook та Instagram забанили Трампа до інавгурації Джо Байдена.

 

Як повідомляла «УМ», спільне засідання двох палат парламенту США підтвердило обрання Джо Байдена 46-м президентом США. Процедура відбулася після дебатів щодо кількох штатів, щодо підрахунку голосів у яких були заперечення від окремих членів Конгресу. По кожному з цих штатів ті, хто заперечував поразку Трампа, лишилися у абсолютній меншості.

 

20 січня відбудеться інавгурація нового президента США.