Опера у Севастополі: прокуратура АРК розслідує дії архітекторів з Австрії

16:01, 05.12.2020
Опера у Севастополі: прокуратура АРК розслідує дії архітекторів з Австрії

Проєкт оперного театру в окупованому Севастополі.

Представники австрійського архітектурного бюро Coop Himmelb(l)au зацікавили слідчих прокуратури Автономної республіки Крим. Адже саме це бюро бере учать у будівництві оперного театру в окупованому Росією Севастополі.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявив спецпредставник з питань санкційної політики Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв на сторінці у Facebook.

 

За його словами, напередодні, після звернення МЗС України прокуратура АРК відкрила кримінальне провадження проти представників австрійского архітектурного бюро «Coop Himmelb(l)au», яке бере участь у побудові оперного театру в Севастополі.

 

                          Так театр в окупованому Севастополі виглядатиме з моря. 

 

Олексій Макеєв наголосив, що Україна також запустила внутрішньодержавні процедури для запровадження проти австрійського бюро санкцій за співробітництво з Росією.

 

Дипломат також закликав іноземний та український бізнес відмовитися від будь-яких проектів з Coop Himmelb(l)au.

 

"Ми не будемо толерувати такого відвертого ігнорування українського суверенітету та співробітництва з російською окупаційною адміністрацією. Керівництво цієї австрійської компанії вирішило стати на тонкий лід. Їм буде заборонено в’їзд в Україну, а міжнародне реноме цієї компанії зазнає серйозних втрат", - наголосив представник МЗС.

 

Пан Макеєв додав: «Тепер з іменем цього бюро буде пов’язане ганебне пособництво окупанту у вчиненні міжнародного злочину, а його керівник Вольф Прікс ще довго не позбудеться тавра «кишенькового архітектора Кремля».