Рада асоціації Україна-ЄС відбудеться в лютому 2021 року

17:11, 04.12.2020
Рада асоціації Україна-ЄС відбудеться в лютому 2021 року

Рада асоціації Україна-ЄС – це щорічний захід.

Україна та Євросоюз домовилися, що засідання Ради асоціації Україна-ЄС, яке було перенесене з грудня, відбудеться в лютому 2021 року.

 

Як повідомляє Україна молода, про це заявила віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина у п’ятницю.

 

"З європейськими партнерами ми вирішили провести Раду асоціації саме у форматі фізичної зустрічі. Але у зв’язку з жорстким локдауном у Брюсселі, який не дозволяє провести візит офлайн, ми погодили доцільність його перенесення на лютий 2021 року", - наголосила пані Стефанішина.

 

За словами віцепрем’єрки, сторони домовилися тримати діалог на високому політичному рівні до найшвидшої можливості фізичного візиту української делегації до Брюссел.

 

Ольга Стефанішина додала, що наступного тижня разом з прем’єр-міністром Дмитром Шмигалем проведуть розмову з верховним представником ЄС із закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем та комісаром ЄС з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї, після якої уже можна буде говорити про конкретну дату засідання Ради асоціації.

 

Засідання Ради асоціації Україна-ЄС було заплановане на 8 грудня у Брюсселі, але його відклали через неможливість провести зустріч особисто.

 

Рада асоціації Україна-ЄС – це щорічний захід, де на вищому політичному рівні проводиться оцінка виконання  Угоди про асоціацію та окреслюються майбутні плани.

 

Як повідомляла «УМ», низка міністрів закордонних справ на засіданні НАТО висловили принципову підтримку в питанні надання Україні членства в Альянсі.

 

Тоді як глава Європейської народної партії Дональд Туск наполягає, що не може бути справедливої Європи без незалежної України.