Глава Херсонської ОДА Юрій Гусєв очолив Укроборонпром - ЗМІ

16:51, 01.12.2020
Глава Херсонської ОДА Юрій Гусєв очолив Укроборонпром - ЗМІ

Водночас сам Гусєв не підтвердив і не спростував цю інформацію.

Глава Херсонської ОДА Юрій Гусєв остаточно призначений очільником Укроборонпрому. Наразі оформлюють всі необхідні документи, а вже ввечері 1 грудня нового керівника концерну можуть представити колективу.

 

Як інформує УМ, про це у телеграм-каналі написала журналістка Соня Кошкіна.

 

"Юрій Гусєв очолив Укроборонпром. Рішення прийняте остаточно, зараз оформляються документи, о 17 вечора буде щось на зразок невеликого представлення колективу (наскільки це зараз можливо). У Херсонську область нового главу ОДА призначати поки не будуть, на господарстві – як виконувач обов’язків – на кілька місяців залишиться один із заступників Гусєва", - написала вона.

 

Водночас сам Гусєв на своїй фейсбук-сторінці не підтвердив і не спростував цю інформацію. Він лише зазначив, що є частиною команди президента Зеленського, а відтак – саме той визначає його місце роботи.

 

Також Гусєв підтвердив, що кілька разів обговорював із главою держави питання реформування оборонно-промислового комплексу і посилення усього сектору національної безпеки та оборони.

 

Гусєв є президентом ГО "Міжнародне об'єднання Земляцтво Херсонщини", до ради якого входить колишній очільник ОДА Андрій Гордєєв, а також голова облради Владислав Мангер, підозрюваний у вбивстві Катерини Гандзюк.

 

В 2015 – 2016 роках Гусєв обіймав посаду заступника міністра оборони України. Він фігурував у справах про завищення ціни під час закупівлі палива для армії, а також про будівництво квартир для військовослужбовців.

 

Раніше Гусєв був 41-м номером у списку кандидатів від "Слуги народу" у Верховну Раду.

 

Як повідомляла УМ, глава Херсонської області Юрій Гусєв заявляв, що в регіоні планують збільшити кількість військових. З комунальної власності регіону передають майно для Міноборони - для розміщення додаткових підрозділів Збройних сил.