Посилений режим: чи стоятимуть підприємці під Радою до перемоги

02.12.2020
Посилений режим: чи стоятимуть підприємці під Радою до перемоги

Протест під Радою. (Фото з сайта pravda.com.ua.)

Другий день поспіль підприємці мітингували під парламентом.

 

Через протести під Верховною Радою поліція Києва перейшла на посилений режим служби.

 

Зокрема, повідомили, що до парламенту були переведені працівники столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії, поліція діалогу, вибухотехніки та представники інших структурних підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ. Причина — акція протесту підприємців.


За словами організаторів протесту, під парламентом планують зібрати близько 20 тисяч підприємців з усієї України.

 

«Ми плануємо і надалі протестувати, якщо влада таки нас не почує і нічого не змінить. Наші вимоги лишаються незмінними: ніякого локдауну, ми проти будь-яких обмежень, бо це вбиває наш бізнес. І друга наша вимога — скасувати обов’язкове введення касових апаратів. Ми і так ледь виживаємо, а ці касові апарати доб’ють наш бізнес», — заявив підприємець із Миколаєва Максим Криворучко.


Зі свого боку, президент Володимир Зеленський уже вніс до Верховної Ради свій законопроєкт, який частково задовольняє вимоги мітингувальників. А саме: пропонує відтермінувати введення касових апаратів на один рік.

 

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія зазначив, що, попри різне бачення вирішення цього питання, всі фракції погоджуються з тим, що його потрібно вирішувати якомога швидше.


Президентський законопроєкт передбачає відтермінування запровадження касових апаратів не для всіх фізичних осіб-підприємців, тому робоча група працює над уточненням цього документа.

 

Про це заявила народний депутат із фракції «Європейська Солідарність», член фінансового комітету Ніна Южаніна.

 

За її словами, таке рішення не має бути кінцевим і в цьому питанні таки варто шукати компроміс.

 

«Якщо влада не почує вулицю і таки лишиться на своєму безкомпромісному рішенні, люди не погодяться з цим. Тому я впевнена, що ми маємо знайти компромісне рішення, яке задовольнить обидві сторони», — заявила депутатка.


Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада провалила голосування  законопроєкту про відтермінування касових апаратів для ФОПів до 1 січня 2022 року для платників єдиного податку 2-4 груп, за винятком ризикових галузей. Люди почали виходити на акції протесту під парламент із вимогами повністю скасувати введення касових апаратів для ФОПів.