У Черкасах в центр для дітей з особливими освітніми потребами вклали майже 24 мільйони гривень

01.12.2020

У Черкасах завершили реконструкцію центру «Країна добра».

 

Як повідомили «Україні молодій» в обласній дер­жавній адміністрації, приміщення центру реконструювали, аби розширити його навчальні та реабілітаційні можливості.

 

Наразі там навчається 120 дітей з особливими освітніми потребами — вадами розвитку, слуху, мовлення, яким на ранніх етапах необхідна реабілітація та корекція. Планують, що вже незабаром таких діток у центрі буде 300.


За словами голови Черкаської ОДА Сергія Сергійчука, приміщення центру давно потребувало розширення. І лише цього року вдалося втілити заплановане.


«Усі корпуси утеплили, реконструювали покрівлю, добудували спортивний зал, якого не було 22 роки. Надбудували два крила основної будівлі, облаштували спортивний майданчик. Розширили спальні місця, кабінети для навчання діток, збудували волейбольно-баскетбольний майданчик, облагородили територію»,  — констатує посадовець.


Керівниця «Країни добра» Ірина Зганяйко додає, що наразі є велика потреба у консультативних послугах для педагогів та батьків дітей з особливими освітніми потребами з усіх районів Черкащини. Тож у реконструйованому центрі тепер буде можливість здійснювати комплексне обстеження дітей з інвалідністю.


Реконструкція навчально-реабілітаційного центру «Країна добра» обійшлася у 23 мільйони 400 тисяч гривень. Зокрема, з державного бюджету було спрямовано 18 мільйонів 400 тисяч гривень , а решту — з черкаського обласного.