На ринку Барабашово у Харкові сталася масштабна пожежа: згоріло 25 павільйонів, відео

12:20, 28.11.2020

Велика пожежа сталася на території відомого ТЦ Барабашово у Харкові в ніч на суботу. Вогонь охопив площу в 1 тисячу кв.м. , при цьому, 25 торгових павільйонів згоріли, 85 вдалося - врятувати.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Головне управління ДСНС у Харківській області в суботу.

 

«28 листопада о 2:39 на номер 101 надійшло повідомлення про пожежу на території ТЦ Барабашово в Харкові. Горіли торговельні павільйони на майданчику з боку вул. Проспектна», - повідомили рятувальники.

 

Загоряння виявила охорона об'єкта. На той момент вогонь встиг охопити близько двох десятків павільйонів.

 

До прибуття рятувальників загоряння гасила пожежна охорона ринку. Вогонь охопив площу в 1000 кв.м.

 

Всього в гасінні пожежі беруть участь 15 відділень рятувальників, а також 6 автомобілів спеціального призначення. Крім того, 2 автоцистерни навчального підрозділу Національного університету цивільного захисту та цистерна добровільного протипожежного формування ТЦ Барабашово. Всього задіяні близько 100 осіб особового складу.

 

 

В результаті від вогню вдалося врятувати близько 85 павільйонів, які перебувають на майданчику, 25 - згоріли. Рятувальники розгорнули рукавні лінії та подали в осередок пожежі 12 пожежних стволів. Також був організований захист сусідніх павільйонів. Через сильне задимлення рятувальникам довелось працювати у апаратах на стисненому повітрі для захисту органів дихання.

 

О 4:17 пожежу було локалізовано, рятувальники продовжують працювати. Постраждалих немає. Причина виникнення пожежі з'ясовується.