Росія відреагувала на намір Молдови вимагати виведення військ РФ з Придністров’я

13:38, 27.11.2020
Росія відреагувала на намір Молдови вимагати виведення військ РФ з Придністров’я

Конфлікт між центральною владою Молдови та Придністров'ям почався ще у 1990 році

Новообрана президентка Молдови Майя Санду заявила, що вимагатиме виведення російських військ із Придністров’я. У Москві не забарилися з відповіддю. Кажуть, що подібні вимоги підривають зусилля щодо мирного врегулювання.

 

У Росії вважають, що саме їх війська допомагають зберігати стабільність у регіоні упродовж 25 років. Про це заявила офіційна представниця російського МЗС Марія Захарова, інформує ТАСС.

 

"Ми розглядаємо цю заяву як таку, що спрямована на підрив зусиль щодо мирного врегулювання придністровської проблеми", - наголосила вона.

 

Захарова також додала, що мандат миротворчої операції "чітко пов'язує тривалість участі Росії в ній з виходом на політичні домовленості про врегулювання конфлікту". А на врегулювання конфлікту, за її словами, чекати ще довго.

 

При цьому Захарова зазначила, що "завдяки присутності миротворців в Придністров'ї вже 25 років зберігається стабільність і не проливається кров".

 

У російському МЗС також спробували пояснити, чому російські миротворці нібито потрібні в Придністров’ї зараз. За словами Захарової, вони охороняють склади військового майна.

 

Як повідомляла УМ, президентка Молодови Майя Санду заявила, що російські війська мають покинути Придністров’я