До Львівської міськради намагаються протягнути «слуг народу» - «ЄС»

18:15, 24.11.2020
До Львівської міськради намагаються протягнути «слуг народу» - «ЄС»

Депутати Святослав Шеремета і Олена Пасевич.

Представники депутатського корпусу, обрані у місцеві ради Львівщини від партії «Європейська Солідарність» обіцяють не допустити спроб протягнути партію «Слуга народу» до міської ради Львова.

 

Адже кандидати від «слуг» не набрали необхідної кількості голосів.

 

Як повідомляє Україна молода, про це обранці від «ЄС» заявили на брифінгу у вівторок.

 

У «Європейській  Солідарності» наголошують, що діють в рамках чинного законодавства і з повагою до вибору львів’ян.    

 

Зокрема, депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета зазначив, що проведення організаційної сесії Львівської міської ОТГ зупинило маніпуляції з метою «протягнути» провладну партію до міськради.

 

«Ми маємо сумний приклад Тернополя, коли партія «Слуга народу» набрала 4,7 відсотка. І після певної кількості судів, а було 4 судових процесів, під час повторного «підрахунку голосів» партію «Слуга народу» втягнули в Тернопільську міську раду з результатом 5,01 відсотка. Львів’яни сказали своє слово 25 жовтня і 22 листопада. «Європейська Солідарність» абсолютно поважає думку львів’ян, поважає вибір львів’ян і готова працювати на розвиток громади. Але ми не готові підтримувати маніпуляції міського голови Андрія Садового і міської влади з тим, щоб втягнути партію «Слуга народу» у Львівську міську раду», – наголошує Святослав Шеремета.

 

У свою чергу, депутатка Львівської міськради Олена Пасевич  зазначила, що установче засідання відбулося відповідно до рішення ТВК виключно у рамках закону. При цьому кадрових питань депутати не розглядали.

 

«Ніхто не хоче поставити під загрозу волевиявлення. Ми діємо виключно в рамках чинного законодавства. Передбачено законодавством, що від моменту реєстрації депутатів має пройти два тижні, і тоді скликається перша сесія. Така норма в законі. Є розбіжності між терміном обрання, пов’язані з другим туром, який був призначений на 22 листопада. Утім, ця норма передбачена в законі, і так в нас відбулось на сесії», – зазначає Олена Пасевич.

 

І додала: «Всі передбачали, що сьогодні буде міська рада обирати секретаря і комісії. Але депутати розуміли, що крім закону є ще певні етичні червоні лінії, які не можна переступати. Ніяких таких дій на сесії сьогодні вчинено не було. ТВК скликає – обов’язок депутата з’являтись. Депутати з’явились, склали присягу і фактично жодного рішення, яке могло б ставити певні питання, дати можливість маніпулювати, не було прийнято».

 

Пані Пасевич закликала колег до конструктивної співпраці і реагування на численні виклики, які постали перед громадою міста.

 

«Сьогодні у нас є багато викликів – це продовження війни на Сході, боротьба з коронавірусом. І сьогодні ми повинні як ніколи захистити наших медиків. І тому нам потрібно вкрай швидко ставати до роботи.  У нас вже є напрацьовані програми, які потребують негайного прийняття, для того, щоб вони були включені у бюджет 2021 року. Сьогодні ні в кого немає сумнівів, що це має бути  соціально і медично орієнтовний бюджет», – переконана представниця «Європейської Солідарності».

 

Депутатка також резюмувала:

 

«Ми поважаємо вибір львів’ян, який відбувся 22 листопада, і звичайно ми очікуємо офіційного оголошення результатів другого туру виборів для того, щоб обраний мер Садовий, як ми бачимо це по попередньому підрахунку результатів, швидше став до роботи і очолив цей процес».

 

Як повідомляла "УМ", кандидат від партії «Європейська Солідарність» Олександр Третяк виграв вибори міського голови у Рівному.