У Черкасах керівниця лікарні розікрала понад 2,4 мільйона «коронавірусних» гривень

25.11.2020

Розкрадання понад 2,4 мільйона гривень, виділених одному з медичних закладів для подолання проблем із коронавірусом, викрили нещодавно в Черкасах.

 

Як повідомляє «Україні молодій» Катерина Дрога, прессекретарка управління СБУ в області, за попередніми даними слідства, організувала протиправний механізм керівниця однієї з медичних установ міста.

 

Чиновниця підписала низку договорів із київською компанією на закупівлю засобів індивідуального захисту та протиепідеміологічних засобів на загальну суму 8 мільйонів гривень.
    

«Оперативники спецслужби встановили, що вартість придбаного асортименту медичної продукції була суттєво завищена. На деякі позиції, зокрема захисні костюми для лікарів, ціна перевищувала ринкову більш ніж у два рази», — наголошує пані Катерина.
    

Також, уточнює вона, задокументовано, що укладання угод відбувалося без обов’язкового дотримання норм проведення тендерних процедур держзакупівель, передбачених чинним законодавством. За висновками експертиз, через дії зловмисників бюджету міста Черкаси завдано збитків на понад 2,4 мільйона гривень. Наразі керівниці медзакладу повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України.
    

До речі, у Черкасах це вже другий випадок розбазарювання медичних коштів упродовж останніх місяців. Катерина Дрога каже, що в іншому медзакладі обласного центру вартість медобладнання при купівлі завищили на 3 мільйони гривень.

 

За вчинену службову недбалість, яка призвела до великих державних збитків, керівнику медичної установи повідомлено про підозру й вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу та відсторонення його від посади.
    

Викриття медичних оборудок здійснювалось спільно зі слідчими поліції під процесуальним керівництвом місцевої прокуратури Черкас, уточнює прессекретарка управління СБУ в області Катерина Дрога.