У Каховському водосховищі браконьєри наловили червонокнижкої риби на 640 тисяч гривень

24.11.2020

На Черкащині неподалік села Червона Слобода затримали промислових рибалок, які виловлювали у Кременчуцькому водосховищі червонокнижну рибу і завдали державі збитків на понад 640 тисяч гривень. Про це «Україні молодій» повідомили в Черкаському рибоохоронному патрулі.
    

Близько 22-ї години затримали рибалок, які ловили рибу в забороненому місці вiсьмома сітками.

 

У їхньому човні виявили 233 лящі, 53 судаки, а ще тарань і навіть прісноводну стерлядь iз родини осетрових, занесену до Червоної книги України. Збитки, завдані рибним запасам водосховища, становлять 641 тисячу гривень, розповідають у рибоохоронному патрулі.

 

І додають, що на браконьєрів складено протокол про адміністративне правопорушення, на місце було викликано працівників Нацполіції для проведення слідчих дій.

 

Розглядають питання щодо відкриття кримінального прова­дження за незаконний рибний промисел. А човен, знаряддя лову та добуті водні біоресурси вилучили працівники поліції.
    

Загалом, наголошують у Черкаському рибоохоронному патрулі, тільки за останній місяць збитки, завдані рибному господарству, склали 1 млн 127 тис. 194 грн.

 

За цей період державні інспектори провели 136 рибоохоронних рейдів, викрили 270 порушень природоохоронного законодавства, склали 79 протоколів, оформили 107 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна і виписали штрафів на суму 18 тис. 785 грн. Наразі 81 справу передано до судів для притягнення браконьєрів-рибалок до адміністративної відповідальності.