Партія Порошенка позивається до мерії Одеси через проспект Небесної Сотні

15:55, 31.10.2020
Партія Порошенка позивається до мерії Одеси через проспект Небесної Сотні

У Харкові повернули назву проспекту Маршала Жукова

Опозиційна партія "Європейська Солідарність" подала до суду на одеську мерію через спроби перейменування проспекту Небесної Сотні.
 
 
Про це інформує "УМ". 
 
 
Причиною позову стало перейменування проспекту Небесної Сотні та проспект Жукова.
 
 
В ЄС такі дії виконкому вважають протиправними. Адже, вчинені не в порядку, не на підставі та не у спосіб визначений законом. Суд відбудеться 16-го листопада. 
 
 
"Спробу повернути проспекту Небесної Сотні та вулиці Інглезі в Одесі попередні радянські назви, пов'язані з іменами сталінського маршала Жукова і 25-ї Чапаївської дивізії, ми вважаємо протиправною й безперспективною, оскільки вона суперечить нормам чинного законодавства. Крім того, це прояв передвиборчого популізму, що може дестабілізувати ситуацію. Тому й подано позов до суду про визнання дій суб'єкта владних повноважень протиправними", - зазначили в територіальному осередку Євросолідарності.
 
 
Нагадаємо, у листопаді 2019 року провалились спроби перейменувати в Харкові проспект імені Петра Григоренка на проспект імені маршала Жукова. Спершу Харківський адмінсуд, а згодом Другий апеляційний адміністративний суд визнали таку спробу Харківської міськради незаконною.
 

За радянських часів проспект Жукова в Одесі іменувався то Чорноморським шосе, то проспектом Ленінської іскри, а проспектом Маршала Жукова став лише в 1995 році.

 

У травні 2016 року голова Одеської ОДА підписав розпорядження про перейменування низки топонімічних об'єктів у області, в тому числі, про назву проспекту Маршала Жукова і вулиці 25-ї Чапаєвської дивізії.