Львівська іконописиця та волонтерка Тетяна Думан померла від онко

09:19, 29.10.2020
Львівська іконописиця та волонтерка Тетяна Думан померла від онко

У Тетяни Думан-Скоп понад рік тому виявили пухлину мозку (гліосаркому)

Львівська іконописиця Тетяна Думан, дружина художника Лева Скопа, померла від важкої онкологічної хвороби в ніч на четвер.

 

Як інформує УМ, про смерть Тетяни повідомила у Фейсбук її сестра Василина у четвер. 

 

«О 4:30 померла наша Таня. Якщо ви хотіли якось нам допомогти — перекажіть кошти на кисневі апарати. Моя дівчинка пішла до коханого Господа. Нам уже нічого не треба», — повідомила у фейсбуці сестра Тетяни Думан — журналістка Василина Думан.

 

 

Додамо, у Тетяни Думан-Скоп понад рік тому виявили пухлину мозку (гліосаркому). Їй зробили кілька операцій, проходила курс хіміотерапії, лікувалась в Україні та у закордонних лікарнях, однак нещодавно виникло нове вогнище. Художниця померла у лікарні.

 

Тетяна Думан уродженка міста Миколаїв, що у Львівській області. З дитинства мріяла бути дизайнером одягу, проте незабаром зрозуміла, що її покликання це малювання. Закінчила Львівську академію мистецтв і отримала диплом магістра сакрального мистецтва.

 

 

Тетяна - дружина відомого художника-іконописця Льва Скопа, з яким вона познайомилася в академії. Саме він знайомив студентів з іконами.

 

Таня і Левко разом пройшли Майдан і разом з волонтерами возили допомогу військовим. Разом з чоловіком вони брали участь в різних проектах, щоб зібрати гроші для хлопців на Сході. За час війни пара зібрала понад три мільйони для військових.

 

 

Як повідомляла УМ, днями помер єпископ-помічник Кам'янець-Подільської дієцезії Ян Нємєц.