У Житомирі висадили алею яблунь на честь загиблих жінок-захисниць України, фото

17:49, 28.10.2020
У Житомирі висадили алею яблунь на честь загиблих жінок-захисниць України, фото

Мама загиблої захисниці України Тетяна Галицька була розчулена акцією і посадила яблуньку на честь доньки. (Фото Житомир.інфо)

Рівно 16 яблунь висадили у Житомирі у память про жінок, які загинули під час війни на Сході України.
 
Про це інформує "УМ" з посиланням на місцеві ЗМІ у середу. 
 
Такі алеї вже висадили у 5 містах України. Таким чином Житомир став шостим містом, де представниці ГО «Жіночий ветеранський рух» висадили алею пам’яті про жінок, які загинули на війні на сході України.
 
 
 
 
За задумом організаторів дерева нагадуватимуть тим, хто сюди приходить, що незалежність України захищають не лише воїни-чоловіки.
 
 
 

«Біля кожного дерева буде стояти меморіальна табличка з іменем кожної дівчини, жінки, яка загинула на сході. Таких алей уже є 5 по всій Україні: у Краматорську, Києві, Львові, в Черкасах, сьогодні саджаємо ці дерева в місті Житомирі. Це більше проєкт пам’яті, який спрямований на те, щоб наші діти, наші нащадки, які залишаться після нас, пам’ятали нашу історію, пам’ятали, шанували та знали, хто і якою ціною виборював їхню свободу та незалежність», – зазначає співзасновниця ГО «Жіночий ветеранський рух» Юлія Кіріллова.

 

 
Відкриття алеї у Житомирі відвідали і батьки Сабіни Галицької, дівчини з Житомирщини, яка загинула у лютому 2018-ого.  Тоді у медичний автомобіль, в якому перебувала Сабіна, влучив ворожий снаряд. 
 
 
«Для мене це гордість за цих жінок, що їх пам’ятають, що їх не забувають. Бо іноді думають: загинув та й усе. Але ні. Я думаю, що вони правильно роблять», – сказала мама загиблої захисниці України Тетяна Галицька.