Вибори у Слов'янську: Неля Штепа може не пройти у другий тур виборів за паралельним підрахунком

16:08, 26.10.2020
Вибори у  Слов'янську: Неля Штепа може не пройти у другий тур виборів за паралельним підрахунком

Неля Штепа була мером Слов'янська з 2010 до 2014 року.

Колишня очільниця міста Слов'янськ Неля Штепа балотувалася на виборах у 2020 році. Перемогти в першому турі їй не вдалося. А за паралельним підрахунком голосів, вона і в другий тур виборів не проходить.

 

Згідно з результатами екзитполів, проведених аналітичним бюро "Система", Неля Штепа отримала 23,1% голосів виборців. Такий результат забезпечив їй вихід у другий тур виборів мера Слов'янська. Там її суперником має стати чинний міський голова Вадим Лях, за якого проголосували 34,8% виборців.

 

Однак за даними паралельного підрахунку, який проводить кандидатка на посаду мера Слов'янська від "Слуги народу" Ольга Алтуніна, Неля Штепа до другого туру не проходить. За її даними, Штепа отримала лише 16,48% голосів виборців. Відповідні результати вона опублікувала у фейсбук.

 

 

Натомість у другий тур виходить кандидат від ОПЗЖ Павло Придворов. При цьому він набрав більше голосів, аніж Вадим Лях – 30,61% проти 30,02%.

 


При цьому сам Придворов, з посиланням на дані екзитполу від "Соціомодус", вказує, що в нього 35% голосів виборців. І він на 10% випереджає Ляха. Обоє виходять в другий тур.

 

Як повідомляла УМ, Неля Штепа була мером Слов'янська з 2010 до 2014 року. Вона була у складі "Партії регіонів"

 

Під час початку війни на Донбасі та вторгнення російських військ до України, вона закликала президента Росії Володимира Путіна ввести війська до Слов'янська.
11 липня 2014 року, після звільнення міста від російських загарбників, її затримали за підозрою в сепаратизмі.

 

Суддям вона заявила, що закликала Путіна увійти в Слов'янськ і "захистити" її нібито через тиск бойовиків та під дулом автомата.

 

У жовтні 2014 року прокуратура Харківської області вимагала для жінки довічного терміну ув'язнення. Штепу звинуватили в низці тяжких злочинів, в тому числі в посяганні на територіальну цілісність України, що спричинило загибель людей, і створенні терористичної організації.

 

Проте вже у вересні 2017 року суд випустив Штепу під домашній арешт. Однак її справа і досі перебуває в суді.

 

Обвинувачена в сепаратизмі Неля Штепа стала кандидатом у мери Слов’янська.