Для захисників України черкащани відкрили Будинок ветеранів

27.10.2020
Для захисників України черкащани відкрили Будинок ветеранів

Будинок ветеранів відкрили на базі колишньої школи у Дніпровському районі Черкас. (Фото з «Фейсбука».)

Урочисто відкритий минулої суботи Будинок ветеранів працюватиме як безкоштовний центр надання соціально-реабілітаційних послуг для тих воїнів, хто захищав і захищає Україну.
 
Його створили на базі колишньої школи у Дніпровському районі Черкас. Новий ветеранський центр носитиме ім’я черкащанина — старшого лейтенанта 3-го окремого полку спеціального призначення Євгена Подолянчука, який героїчно загинув під час оборони Донецького аеропорту. На відкритті була присутня дружина Євгена Подолянчука, Марія.
 
Як повідомили «УМ» у Черкаській міській раді, у новоствореному Будинку ветеранів також організовуватимуть заходи національно-патріотичного виховання для молоді.
 
Тут діятиме музей АТО/ООС та офіс громадської організації «Ветеранське братерство Черкащини».
 
Також у Будинку ветерана зможуть проводити дозвілля жителі мікрорайону Кривалівський, діятимуть дитяча телестудія «Черкаси 24», секції з гімнастики та малювання, музей української хати. Окрім того, тут можна буде отримати юридичні послуги та консультацію психолога.
 
На ремонт  Будинку ветеранів міська рада Черкас виділила 1,3 млн гривень. Велику допомогу в облаштуванні будівлі надали члени  громадської організації «Ветеранське братерство Черкащини». n